Valpar deluxe

 
Valparna växer så det knakar och är hur söta som helst! Igår tog jag och mamma bilder på alla Emilias valpar, en och en, och försökte få en gullig liten gruppbild - det var ju lättare sagt än gjort ;) Så fort mamma hade satt dom fint bredvid varandra stack en eller flera iväg eller så vände dom sig om. 
Idag ska jag och pappa fixa bilder på Vildas bäbisar. Dom är nästan en vecka yngre men oj så livliga! Typiskt att Vilda (som lever upp till sitt namn) skulle få nio mini-me ;)
 
Vill ni se huvudbilderna på var och en av valparna?

Specilutställning i Eskilstuna

Pappa som tagit bilderna
 
Igår var det dags för årets första specialutställning för bearded collie. Jag och pappa åkte till Eskilstuna med Bert, Fred och Filippa. Gick det bra? Jotack, kan nog inte påstå annat! ;) Bert, på sina första utställning, knep certet bland hanarna och blev tvåa bästa hane!! 
Fred kom trea i championklassen och slutade som fyra bästa hane och Filippa blev trea bästa tik och BIR-veteran. Berts två systrar var också anmälda, och Polly blev tvåa bästa tik med cert och andra syrran Ninja, tog reserv-certet! 
Så ja, en helt okej dag ;)
 
 

Fave dresses

 
Har på senaste tiden börjat kolla mycket på klänningar. Satt igår kväll och kollade på nelly.com, och dom har mycket snyggt (inte bara klänningar)!! 
 
Jag hittade några vita favoriter, skulle inte skada att ha dessa i garderoben. Får se om jag klickar hem nån...

| Nr 1 || Nr 2 || Nr 3 || Nr 4 || Nr 5 || Nr 6 || Nr 7 || Nr 8 |

Torsdag

Canon EOS 400D II Canon EF 50/1.8 II
 
Ursäkta för min väldigt dåliga uppdatering det senaste. Har varken riktigt orkat eller vetat vad jag ska blogga om..

I alla fall, i tisdags gick jag hem från skolan vid lunchtid och stannade hemma både igår och idag. Tror jag har haft feber, plus att jag har haft sjukt ont i halsen.  Bott i tofflor och druckit massa te och gjort hallon- och blåbärssmoothie. Så gott ;) Idag mår jag i alla fall bättre, så imorgon kanske jag orkar ta mig till skolan.
 
På lördag är det utställningsdags igen! Vi ska till Eskilstuna över dagen för en specialutställning för bearded collie. Så idag och imorn ska det badas, fönas och borstas för fullt ;)

Bäbisar!

Canon EOS 400D II Canon EF 50/1.8 II
 
Ni vet det där "andra" jag nämde senast? Det jag menade var att bi har fått valpar! Mina två flickor, Emilia och Vilda, har fått en varsin kull. För ca 2 veckor sedan fick Emilia sina fem valpar, fyra hanar och en tik (dessa som är på bilderna) och några dagar senare kom Vildas nio bebisar. Åtta hanar och en tik. 
Det är fullt upp här hemma, men det är alltid så roligt med puppisar!

Bertie-boy & en del ansträning

Canon EOS 400D II Canon EF 50/1.8 II
 
Såhär på fredagskvällen bjuder jag på sådär lite mysigt brusiga bilder på mina lilla Bert. Han är så stor nu - min lilla björn! Nästa helg är det dags för utställningsdebuten, ska bli spännande och jag hoppas att han uppför sig ;)
 
Förresten, igår var jag på jympa (och ja, Friskis stavar det med J...)! Typ den största kraftansträning jag gjort på länge... Jag var helt slut när passet var slut och det var dags för stretching och lite avslappning, men kul var det! Kändes bra när vi hoppade och sprang runt i salen och gjorde lite styrkeövningar. Dom gångerna jag hängde med och fick till movesen haha. Well, får ta och skaffa nå' gymkort så att jag kan ta och komma i form så småningom!
 
Imorgon hoppas jag att kunna få några hyfsade bilder jag kan visa - både snöbilder och bilder på annat, det får ni se senare vad det är...

Hanna #2

Canon EOS 400D II Canon EF 50/1.8 II
 
Två bilder till på fina Hanna! Även de sista av dessa bilder jag tänker visa från denna lilla session vi hade i november/oktober. Nu måste vi ut i den vackra snön att fota istället, innan den försvinner! Jag hoppas att minusgraderna håller sig till helgen - så att jag hinner fota något.
 
Nu ska jag ta tag i matteboken och räkna ikapp - att ligga lite efter när det har gått en vecka i skolan är nog inget vidare..;)

Den långa hösten blev till vinter

 
Mycket har hänt sedan jag bloggade senast - skolan har börjat, det har blivit vitt och kallt utomhus, etc, etc...
 
Jag är varken glad eller..."ledsen"... över att snön har kommit - istället har jag gått runt och tänkt ut för och nackdelar (vilket liv jag måste ha tänker ni väl då..). Well, exempel på det jag kom fram till lät ungefär såhär:
Fördel: Jag kan åka buss till skolan på morgonen.
Nackdel: Eftersom jag åkte buss på morgonen har jag ingen cykel och måste därför gå hem från skolan.
Fördel: Det är inte blött, lerigt och lortigt - hundarna blir inte lortiga av en rastningstur
Nackdel: När snön smälter bort kommer det bli snorhalt överallt och det kommer bli blött och lortigt överallt, vilket kommer bli jättejobbigt när man vant sig vid snön...
 
Nu ska jag snart göra mig iordning inför en middag med julklappsutdelning hos farmor och farmor och ännu en gång kolla igenom snöbilderna jag gick ut för att ta förut, för att se om det har dykit upp en duglig bild den här gången.

MyDOG 2014

 
Igår kväll kom jag och pappa hem från årets första hundutställning, MyDOG på Svenska mässan i Göteborg. Vi ställde inte ut några egna hundar, utan pappa utbildade sig på några nya raser och jag tävlade juniorhandling samt visade beardishanen Mio (Vildas bror). 
På lördagen tävlade jag med den ungerska vizslan Sandor, för domare Lotta Sandell. Vi uppförde oss bra, och vi slutade på en tredjeplats i tuff konkurens! ;)
Nästa dag tävlade jag med Jum-Jum, och han var på väldigt bra humör och showade loss hela dagen. Vi hamnade på en fin andraplats för domare Louise Dufwa - trots några skutt för mycket..
Mio som jag visade under söndagen blev tvåa bästa hane, med reservcert och reservcacib - är nöjd med det även om det är rätt surt eftersom han stod inför championatet.
 
Overall var det en bra helg och är redan taggad inför nästa tävling, som inte är förren tidigast 7-9 mars